Pratite nas

Intervju

Milica Dabović za Sportfem: Luda sam što nisam pošla u WNBA, sada pišem knjigu i maksimalno sam posvećena sinu

foto: FIBA

Poslije velike karijere tokom koje je bila šampionka Evrope, Milica Dabović odlučila je da se kod kuće oprosti od košarke, u dresu Herceg Novog.

U razgovoru za Sportfem govorila je o svojoj odluci se vrati na mjesto gdje je napravila prve košarkaške korake, momentima koji su obilježili njenu karijeru, propuštenoj šansi da zaigra u WNBA, kao i sinu kojem je sada maksimalno posvećena.

Dolazak u Herceg Novi iznenadio je brojne ljubitelje košarke, ne samo u Crnoj Gori.

„To što sam potpisala za ŽKK Herceg Novi i odlulila da pomognem svom ocu, rekla bih da je vrhunac moje košarkaške karijere! Nisam mogla ni bolje, a ni ljepše da zamislim svoj oproštaj, uz trenera koji me stvorio porodicu, prijatelje, komšije u Herceg Novom, među našim-mojim navijačima! Mojoj sreći nema kraja…“, rekla je Milica na početku razgovora.

Mnogo je destinacija promijenila tokom karijere. Ovog puta izdvojila je Liban i Siriju.

„Vjerovali ili ne, posljednje godine moje košarkaške karijere su bile veoma posebne za mene. Uvijek sam pričala o Turskoj, a sada ne mogu da ne spomenem libanski Bejrut i Siriju, Tarsus al Sahel. Oduševljena sam kako su me prihvatili, ugostili, čuvali i voljeli! Tu živi napaćen i božanstven narod!“, prisjetila se bivša srpska reprezentativka.

Milica je kao kapiten predvodila reprezentaciju Srbije do evropske titule prije sedam godina, kao i bronzane medalje na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru.

„Kada se sjetim 2015. 2016. godine i dočeka na balkonu u Beogradu, mogu samo da osjetim veliki ponos! Zlatnim slovima biće upisana činjenica da nam bila kapiten zlatne generacije reprezentacije Srbije“, istakla je Dabović.

Mogla je da zaigra i u najjačoj košarkaškoj ligi na svijetu za dame.

„Ne žalim ni za čim u karijeri. Međutim, imala sam prilike i poziv za WNBA i luda sam jer nisam pristala da odem tamo, ali to što sam luda nije ništa novo!“, našalila se Milica.

Smatra da će odluka njenog oca da preuzme Herceg Novi biti prava stvar za košarku.

„Što se tiče generalno kosarke u Srbiji i Crnoj Gori, srećna sam što se moj otac vratio kući da napravi još koju reprezentativku, vanserijsku igracicu koja hara evropom“, uz osmijeh je rekla Milica i dodala da košarka polako pada u zaborav, i da joj trebaj ljudi koji je osjećaju.

Za čitaoce Sportfema otkrila je i da će uskoro izaći njena knjiga.

„U slobodno vrijeme „tjeram“ svoj brend, završavam knjigu, želim da otvorim svoju školu košarke“, kazala je Milica, koja uživa u ulozi Stefanove mame:

„Posvećena sam svom sinu maksimalno. On je najljepša stvar u životu koja mi se dogodila“, zaključila je uvijek inspirativna Milica Dabović.

Ovaj tekst je dio projekta finansiranog kroz Fond za pluralizam Ministarstva javne uprave, digitalnog društva i medija

Klikni i komentariši

Ostavite komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Reklama

Ovo morate vidjeti

Više u Intervju