fbpx
Pratite nas

Fudbal

Mirko Marić: Očekujem da djevojke uživaju i slobodno pokažu šta znaju

Mlade crnogorske fudbalerke od sjutra će učestvovati na razvojnom Uefinom turniru za kadetkinje.

Djevojke koje na jesen očekuje takmičarski ciklus igraće u Albaniji, protiv domaćina, te Kazahstana i Kosova.

„Ovo je još jedna šansa da djevojke steknu iskustvo, ali i da uđu u takmičarski ritam. Ovu generaciju čekaju kvalifikacije za EP, turnir će biti dobra priprema, jer se sastajemo sa ekipama koje su sigurno u našem rangu i sa kojima itekako možemo da igramo“, kazao je selektor Mirko Marić.

Na put u Albaniju krenulo je 20 igračica, neke od njih su već osjetile kako je igrati u najjačoj konkurenciji, kao i protiv starijih od sebe.

„Četiri djevojke su bile nedavno u Portugalu, na kvalifikacijama u A diviziji, protiv najjačih evropskih selekcija. Očekujem da svoje iskustvo prenesu i na teren i ostalim igračicama. Prije svega, očekujem da se igramo i da uživamo. Ovo razvojni turnir na kome mogu slobodno da pokažu ono što znaju“, ističe Marić.

To je i „misija“ ljudi koji rade u ženskom fudbalu.

„Trudimo se da radimo tako da djevojke zavole fudbal, to je nama osnovno, da ostanu u ovom sportu. Želimo da im napravimo takvu atmosferu da jedva čekaju naredno okupljanje, a da im pružimo takav rad da vide da napreduju. Mislim da u ovom timu ima talenta, koji želimo da nadogradimo, kako u nacionalnom timu, tako i u klubovima“, kaže Marić.

Prvi meč na turniru naša selekcija igra 3. maja od 10:30 časova sa Albanijom, u drugom kolu, 5. maja od 13:30 časova, sastaje se sa Kazahstanom, dok će u posljednjoj rundi, 8. maja od 13:30 časova, igrati sa Kosovom.

Klikni i komentariši

Ostavite komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Reklama

Ovo morate vidjeti

Više u Fudbal