fbpx
Pratite nas

Odbojka

Odbojkašice ponovo nadigrale BiH

foto: OSCG

Crnogorske odbojkašice pobijedile su Bosnu i Hercegovinu 3:1, u drugom kontrolnom meču u Pljevljima.

Stručni štab sa Miloradom Krunićem na čelu može da bude zadovoljan formom pred start kvalifikacija za Evropsko prvenstvu.

Još se čeka oporavak libera Melise Cenović, kao i da Nikoleta Perović, koja je preskočila ovaj meč zbog nelagodnosti u mišiću, bude potpuno spremna.

Prva dva seta bila su izjednačena. Bosna i Hercegovina dobila je uvodni 26:24, da bi naše djevojke uzvratile u drugom sa 25:22.

Nakon toga crnogorska selekcija kontrolisala je meč i sa 25:17, 25:19 došla do trijumfa.

Selektor Krunić je šansu na poziciji korektora ponovo pružio Dijani Vuković, a ona mu se odužila sa 17 osvojenih poena. Tanja Bokan je opet odigrala kapitenski i susret završila sa 16 poena, dok su odlična bila i sva tri srednja blokera – Mina Dragović je upisala 10 poena, Katarina Budrak devet i iskoristila priliku koju je dobila, dok je Saška Đurović susret završila sa sedam.

Simona Petranović je imala znatno veću minutažu nego u prvom susretu sa BiH i osvojila je devet poena, dok je sa njom na prijemu servisa opet igrala Nevena Vukčević, koja se dobro snašla na poziciji koja nije njena prirodna, i osvojila četiri poena. Tehničar je bila Marija Šušić i osvojila je tri poena. Na poziciji libera igrala je Lana Labović.

Crna Gora će u Pljevljima biti domaćin u prva dva meča u kvalifikacijama – protiv Finske 21. avgusta i protiv Islanda 24. avgusta.

Crna Gora – Bosna i Hercegovina 3:1 (24:26, 25:22, 25:17, 25:19)

Pljevlja – Sportski centar “Ada”. Igrano bez prisustva publike.

Crna Gora: Bokan 16, Tvrdišić, Perović, Šušić 3, Dragojević, Madžgalj (libero), Labović (libero), Vuković 17, Petranović 9, Tuševljak, Vukčević 4, Budrak 9, Đurović 7, Dragović 10.

BiH: Paradžik 8, Dragutinović, Božić, Brašnić (libero), Radišković 4, Stevanović, Ilić, Ivković (libero), Biberdžić 5, Marković, Babić 14, Bošković 6, Halilović 2, Glibić 7, Klopić 6, Zekić 7.

Klikni i komentariši

Ostavite komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Reklama

Ovo morate vidjeti

Više u Odbojka