fbpx
Pratite nas

Košarka

One su naša košarkaška budućnost, selektor Radović ponosan: Imamo temelj za narednih 10 godina

Vladan Radović sa saradnicima Radulem Raspopovićem i Jelenom Dubljević; Foto FIBA

Naše mlade košarkašice vratile su se iz Skoplja, nakon dominantno osvojene titule na Evropskom prvenstvu B divizije i plasmana u evropsku elitu.

Selektor Vladan Radović je ponosan na djevojke, a na pitanje da li je ovo bio maksimum, odgovorio je intrigantno:

“Nisam siguran da je ovo maksimum. Nadam se i vjerujem da će uz mnogo rada i truda sve ići na još veći nivo. Djevojke su sada uradile sve što sam tražio i moram da im se zahvalim na energiji i fokusu koju su imale i na takmičenju i tokom priprema. Siguran sam da bi ova selekcija i u A diviziji mogla da bude među, da ne pretjeram, šest-sedam reprezentacija”, rekao je Radović.

Očekivanja su bila ambiciozna, “crvene” su vjerovale da mogu da naprave korak dalje, ali ne na ovakavn način.

“Znao sam koliko vrijedimo i da imamo ozbiljan kvalitet, većina djevojaka je kod mene tri godine i igraju ozbiljnu košarku, ali nisam očekivao da ćemo ovako da dominiramo. Imali smo odlične uslove za pripreme, izuzetnu energiju i odnos u ekipi, djevojke su podržavale jedna drugu u svakom momentu”, ističe Radović, koji se zahvalio saradnicima Jeleni Dubljević i Radulu Raspopoviću, koji su, kako kaže, bili ekstremno posvećeni.

“Zbog svega toga, zbog zajedničke dobre atmosfere, imali smo ovakve rezultate, ali i prezentaciju ženske košarke. Ove djevojke mogu da budu temelj naše ženske košarke u narednih deset godina”.

Mlade Crnogorke su samo u polufinalu protiv Izraela slavile sa manje od 20 poena razlike.

“Možda nismo toliko bolji od drugih, ali način na koji smo igrali je bio toliko težak za ostale selekcije. Razlika je dolazila iz intenziteta na kome insistiram – nesebičnost, maksimalno zalaganje u defanzivi… Bile su sjajna ekipa, jedna iz druge su izvukle maksimum”, kazao je Radović.

Klikni i komentariši

Ostavite komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Reklama

Ovo morate vidjeti

Više u Košarka