Pratite nas

Košarka

Vrelo košarkaško ljeto: Ženska kadetska reprezentacija u pogonu

Na okupu je od danas i naša ženska kadetska reprezentacija!

Poslije velikog uspjeha mladih košarkašica, sa puno entuzijazma nastavlja se vrelo košarkaško ljeta.

Selektor Petar Stojanović na pripremama za Evropsko prvenstvo B divizije će raditi sa 16 košarkašica.

Na spisku su iz Budućnosti: Atina Radević, Nađa Drobnjak, Hristina Zuber, Janja Dragišić, Milena Vujović, iz Primorja: Krsitina Ilić, Jelena Bulajić, Sanja Akšam i Ljube Andrić, iz BKM-a: Anđela Rakočević i Ksenija Nišavić, dvije košarkašice Sea Starsa Katarina Radulović i Valentina Vrcan, te Anastasija Kasailica iz Olympa, Anđela Rondović iz Nikšića i košarkašica Lovćena Ana Filipović.

„Primarni je cilj da djevojke u ovom uzrastu dobiju šansu da se takmiče na najvećoj sceni, da ovo bude jedan produžetak rada iz sezone. Da i tokom ljeta rade naporno i stiču dodatno iskustvo. Imamo dosta mladu ekipu, pošto je prvenstvo za 2006. godište i mlađe, a dosta naših cura je rođeno 2007. i 2008“, ističe selektor Stojanović.

Selekcjia će veći dio priprema odraditi u Crnoj Gori. Planirano je da se odigraju dueli sa Sjevernom Makedonijom, Izraelom i Hrvatskom.

Evropsko prvenstvo B divizije igraće se u Podgorici od 18. avgusta.

Rivali u grupi našem nacionalnom timu su selekcije Bugarske, Norveške i Turske.

„Igrati na Evropskom prvenstvu znači mnogo za njih i sigurno da će im donijeti dosta u narednom periodu. Bićemo jedna od mlađih ekipa na tom šampionatu. Nemamo imperativ rezultata, ali daćemo sve od sebe da ostavimo što ljepši utisak“.

Selektoru će u radu pomagati treneri Miroslav Škara i Milena Đaletić, fizioterapeut Marija Generalović i tim menadžer Nikolina Popović.

Klikni i komentariši

Ostavite komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Reklama

Ovo morate vidjeti

Više u Košarka