Pratite nas

Intervju

Ponosna Novljanka u kapici Kanade ispunila olimpijski san: Navijaću za ajkule u Parizu, želim da pokrenem ženski vaterpolo u CG

foto: Privatna arhiva

Ljubitelji sporta u Crnoj Gori navijaće tokom Olimpijskih igara i za djevojku koja nije rođena u našoj zemlji, ali joj iz Herceg Novog potiče porodica i veoma je vezana za zemlju svojih predaka.

Verica Bakoč igraće u kapici vaterpolo reprezentacije Kanade, a u Crnu Goru dolazi često i sa velikim zadovoljstvom.

„Posljednjih godina koristim svaku priliku da dođem u Crnu Goru, naročito u moju Zeleniku. Rodbina i veliki broj prijatelja mi tu žive. Zahvaljujući ljudima iz Vaterpolo kluba Jadran, održavam formu na njihovim bazenima, a tom prilikom upoznala sam dosta crnogorskih vaterpolista iz Herceg Novog i Kotora. Postala sam i prijateljica sa nekim od njih i drago mi je što ćemo se uskoro vidjeti na Olimpijskim igrama u Parizu i nadam se da će oni ostvariti dobar rezultat na predstojećem velikom takmičenju“, kaže Verica na početku razgovora za Sportfem.

foto: Privatna arhiva

Iako je rođena u Torontu, smatra sebe Novljankom jer je jako vezana za taj grad. Njena porodica već je decenijama u Sjevernoj Americi.

„Moj otac je iz Zelenike kraj Herceg Novog. On i stric rođeni su u Novom, ali su prije 30 godina doselili u Kanadu. Jesam rođena u Kanadi, ali je Novi moj grad. I zbog toga izdvajam Jadran kao moj klub“, ističe vaterpolistkinja.

Verica se trudi da bude u toku i sa rezultatima crnogorskih sportista, naročito kada su važni mečevi u pitanju.

„Trudim se da pratim, koliko god mogu. Naravno, najviše pratim vaterpoliste, njihove igre i rezultate“, kaže 25-godišnja reprezentativka Kanade.

foto: Privatna arhiva

Veza sa Herceg Novim uticala je da zavoli vaterpolo.

„Vaterpolo je moja ljubav od malih nogu, tu sam se pronasla i zavoljela ovaj sport od malih nogu. Vjerujem da tu geni dosta doprinose“, objašnjava Verica.

U našoj zemlji ne postoji liga u ženskom vaterpolu, samim tim ni reprezentacija. Verica ima ideju da se to u budućnosti promijeni.

foto: Privatna arhiva

„Smatram da bi trebalo da se obrati malo više pažnju na ženski vaterpolo. Nadam se da ću na neki način moći da doprinesem tome. Možda i pokrenem kompletnu priču kada je u pitanju pokretanje ženskog vaterpola kod nas, uz pomoć Vaterpolo saveza Crne Gore“, kaže Verica.

Mlada vaterpolistkinja veoma je motivisana pred Olimpijske igre, iako Kanadu u Parizu čeka teška konkurencija.

„Svi se nadamo dobrom rezultatu na Igrama. Trudićemo se maksimalno, da što bolje igramo i da pokažemo sta znamo i umijemo. Velika je konkurencija, svi odlično igraju, ali uprkos svemu, daćemo maksimum i nadamo se da ćemo ostvariti uspjeh na Olimpijskim igrama“, zaključila je Verica Bakoč, kojoj je vaterpolo trenutno glavna preokupacija i vjeruje da će ostvariti uspješnu karijeru u ovom sportu.

Klikni i komentariši

Ostavite komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Reklama
 

Ovo morate vidjeti

Više u Intervju