fbpx
Pratite nas

Tenis

Šampionka Vimbldona poklonila nagradu u fond za razvoj tenisa

Šampionka Vimbldona Elena Ribakina odlučila je da nagradu koju joj je dodijelila Kazahstanske teniska federacija preusmjeri u fond za razvoj tenisa u toj zemlji.

Ona je prvo postala prva finalistkinja Grend slem turnira iz Kazahstana, a zatim i prva šampionka nakon što je pobijedila Onsa Žaber u finalu prošle nedjelje.

I dok je njena nacionalna teniska federacija željela da finansijski prizna to dostignuće, Ribakina bi radije da se novac usmjeri u razvoj kazahstanskih teniskih talenata.

„Prije svega, naravno, željela bih da pomognem juniorima, najveći dio novca će ići njima“, rekla je ona.

“I druga važna stvar za mene: bila sam u skloništu za životinje i to me je veoma dirnulo, pa bih željela da izdvojim novac za azil za životinje”.

Ribakina se posebno nada da će novac pomoći igračima koji žele da pređu sa juniorske u punu profesionalnu karijeru.

„Prelazak iz juniorske u profesionalnu karijeru je veoma težak“, objasnila je ona.

„Pored činjenice da morate da imate dobar tim oko sebe, nisu svi u stanju da nastave na profesionalnom nivou i samo nekoliko ljudi dođe do vrha. Imala sam mnogo sreće u tom pogledu.”

Ribakina je rođena u Rusiji, ali predstavlja Kazahstan od 2018.

Šampionka Vimbldona je izjavila da svoj uspjeh duguje toj promjeni i podršci koju je dobila od Kazahstanske teniske federacije.

„Našli smo se i veoma sam srećna što se moje putovanje nastavlja upravo sa Kazahstanom. Istorija se dešava zajedno zahvaljujući Kazahstanu. Hvala vam puno na podršci“.

Klikni i komentariši

Ostavite komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Reklama

Ovo morate vidjeti

Više u Tenis