Pratite nas

Miks

VIDEO – Savjet Dejana Damjanovića: Sportisti, budite ozbiljni, karijera ne traje vječno

Dejan Damjanović je godinama bio jedan od ljubimaca navijača crnogorske fudbalske reprezentacije. Karijeru je gradio u Aziji, gdje je srušio brojne golgeterske rekorde.

Nedavno je završio sa profesionalnim igranjem u 42. godini, planira da ostane u fudbalu, koji je njegova najveća ljubav, ali se trenutno bavi nekretninama.

Smatra da je izabrao dobar momenat da se oprosti od terena koji mu je donio mnogo radosti u životu.

„Čudno se osjećam sada kada sam i zvanično završio karijeru. Mislim da sam odabrao perfektan trenutak za povlačenje. Prošao sam bez većih povreda, a da stavim tačku odlučio sam se nakon dobre sezone. Nakon toga je uslijedilo ljeto koje sam proveo u Crnoj Gori, nisam razmišljao odmah šta ću uraditi. Tek sada polako shvatam da sam u penziji, a opet volim fudbal i volio bih da budem vezan na neki drugi način sa ovim sportom“, rekao je Damjanović tokom konferencije „Sport iz drugog ugla“, koja je u organizaciji Sekretarijata za kulturu i sport Podgorice i NVO “Svijet-Mondo”, izdavača portala Sportfem, održana treći put u našem glavnom gradu.

Po završetku karijere odlučio je da investira.

„Trenutno imam posao van fudbala. U Beogradu sa prijateljima radim zgrade. Jedna će biti uskoro završena. Zasad sve ide dobro i time ću se baviti u Beogradu“, otkrio je Damjanović.

Popularni Boske priznaje da mu novi posao olakšava činjenica što je bio poznati fudbaler.

„Kada nešto kupujem, više bih volio da to uzmem od ljudi koji su iz sporta, koje poznajem, ili sam ih gledao. Nakon karijere ne mogu da se žalim na zaradu. Zbog toga sam novac pokušao da uložim u nekretnine. I sada, kada neko hoće da kupi nešto od mene i kada čuje moju priču, još ako me poznaje direktno ili indirektno, mnogo se lakše odlučuje na to“, kazao je naš doskorašnji fudbaler.

Karijera ima „rok trajanja“, pa je neophodno se na vrijeme pripremiti na „novi život“.

„Sportisti, čak iako im se to ne radi, moraju minimum godinu-dvije prije kraja karijere da razmišljaju šta i kako nakon toga. Moraju da završavaju školu, da se opredijele da ulože novac u neki posao ili da završe trenerske licence. Mnogo mojih saigrača je dok je igralo aktivno fudbal završavalo za trenere. Neophodno je biti ozbiljan i shvatiti da karijera ne traje vječno i da mi sportisti, što se kaže, imamo ograničen rok trajanja“, istakao je Damjanović.

Fudbal je Bosketova velika ljubav, ali sada uživa sa najbližima od kojih je često bio odvojen prethodnih godina.

„Fudbal je najljepša stvar na svijetu. Svi mi koji smo se bavili ovim sportom, momci koji sada igraju i koji će igrati, blagosloveni su zbog toga. Imaš mogućnost da zaradiš novac, da se baviš sportom i živiš zdravo. Mnogo je lakši život dok traje karijera, ali je mnogo slađi kada si sa svojima. Bio sam dosta odvojen od porodice, naročito tokom korone. Sada nadoknađujem vrijeme sa porodicom i prijateljima“, poručio je Dejan Damjanović.

Klikni i komentariši

Ostavite komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Reklama

Ovo morate vidjeti

Više u Miks