fbpx
Pratite nas

Tenis

Šuai Peng demantuje sebe: Nisam objavila da me neko seksualno zlostavljao

Kineska teniserka Peng Šuai negirala je da je optužila bivšeg zamjenika premijera Kine za seksualno zlostavljanje, iako je to objavila na društvenim mrežama početkom novembra.

„Prije svega, želim da istaknem nešto veoma važno. Nikada nisam rekla niti sam napisala da me je neko seksualno zlostavljao. Moram jasno to da naglasim“, rekla je Peng u video snimku koji je objavio list Lijan Žaobao.

Taj list naveo je da je snimak napravljen u nedjelju u Šangaju, tokom promotivnog dogadjaja za Zimske olimpijske igre 2022. godine. Peng je novinaru rekla da je bilo „mnogo nesporazuma“ u vezi sa objavom, kao i da uglavnom boravi u svom domu u Pekingu i da je slobodna da se kreće gdke god poželi.

Novinar nije pitao teniserku kako se 2. novembra na njenom nalogu na društvenoj mreži pojavila detaljna objava o zlostavljanju niti da li je njen nalog možda hakovan.

Peng je u novembru nestala iz javnosti, nakon što je optužila bivšeg zamjenika premijera Kine Žanga Gaolija za seksualno zlostavljanje.

Njene objave na društvenim mrežama su nedugo po objavljivanju obrisane, teniserka je nestala iz javnosti, a 21. novembra se prvi put pojavila u Pekingu, na jednom turniru za mlade.

Od nestanka Peng sredinom novembra, WTA je otkazalo je sve turnire u Kini i zahtijeva transparentnu istragu o optužbama teniserke. 

Kineski mediji su u više navrata objavili njene slike ili imejl koji joj se pripisuje u kome piše „sve je dobro“, ali autentičnost izaziva sumnju.

Klikni i komentariši

Ostavite komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Reklama

Ovo morate vidjeti

Više u Tenis