fbpx
Pratite nas

Rukomet

Tanja Brnović za Sportfem: Da sam planirala ne bih mogla ovo da izvedem, radujem se novom izazovu i igranju sa Đinom i Itanom

Kada je krajem februara potpisala ugovor sa Rostovom, Tatjana Brnović nije mogla ni da nasluti da će posljednjeg dana maja postati igračica Bresta, a da će između Rusije i Francuske igrati i u Sloveniji.

Zbog početka rata u Ukrajini, uslijedila je suspenzija ruskih klubova sa evropske scene, ništa se, nažalost, nije promijenilo do danas, pa je crnogorska rukometašica odlučila da nakon pozajmice u Krimu u istom aranžmanu prihvati ponudu jednog od najjačih francuskih klubova.

„Sve da sam planirala ne bih ovo mogla da izvedem – tri kluba za tri mjeseca“, kaže Tanja Brnović za Sportfem.

Odlazak u Brest je korak naprijed u karijeri jedne od najboljih pivotmenki na svijetu, jer će, pored učešća u Ligi šampiona, imati jake mečeve u šampionatu.

„Francuska liga je najjača u Evropi, veoma je konkurentna. Čeka me jak tempo iz sedmice u sedmicu, ali to je ono što je izazov i čemu se veoma radujem“, ističe Tanja.

U Brestu je, njenim dolaskom, stvorena mala crnogorska kolonija – Đina Jauković je skoro dvije godine u klubu, u koji istovremeno sa Đinom dolazi i Itana Grbić iz mađarskog FTC-a.

„To što smo u istom klubu je veliki plus i za mene i za njih. Od kada igramo mislim da smo zajedno. Sjajno je to i zbog saradnje na terenu, ali i van njega“, kaže Tanja Brnović.

Ne zaboravlja da se na razumijevanju zahvali Rostovu, sa kojim je potpisala ugovor na tri i po godine, te da naglasi da je iza nje lijep period u Ljubljani.

„U Krimu mi je bilo lijepo. Bio je kratak period, pokušali smo da napravimo nešto više u Ligi šampiona. Poslije dugo vremena Krim je ušao u Top 8, što je uspjeh, ali odlučila sam da idem dalje“.

Klikni i komentariši

Ostavite komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Reklama

Ovo morate vidjeti

Više u Rukomet