Pratite nas

Fudbal

UEFA Playmakers: Fudbal je sport za djevojčice, djevojčice su rođene da vole i uživaju u fudbalu

Najveći festival ženskog fudbala u Crnoj Gori održan je u Baru u završnom dijelu projekta UEFA Playmakers, koji sprovodi FSCG.

Preko 350 djevojčica iz svih krajeva naše države, uzrasta od pet do osam godina, uz njihove trenere i mentore, proteklih mjeseci napravilo je prve fudbalske korake, da bi u ljetnjem ambijentu, uz obalu mora, svakog momenta pokazale koliko su uživale u posebnim igricama sa loptom, koje su zamišljene tako da im u najranijem dobu usade ljubav prema fudbalu.

“Na prvom festivalu krajem godine imali smo oko 200 djevojčica, na završnom oko 350, tako da moramo da budemo veoma zadovoljni. Mislim da ljudi prepoznaju šta mi radimo i koji nam je cilj, a to afirmacija i popularizacija ženskog fudbala, prvo preko škola, pa klubova i to nas jako raduje”, kazala je Jadranka Pavićević, koordinatorka FSCG za ženski fudbal.

UEFA Playmekars projekat je samo jedna u nizu aktivnosti koje Fudbalski savez sprovodi i koje će sprovoditi u narednom periodu, sa ciljem da se ženski fudbal ukorijeni na crnogorskoj sportskoj mapi, kazala je Jadranka Pavićević.

“Planovi za budućnost su da imamo što više ovakvih događaja i festivala, a glavni fokus je usmjeren na najmlađem uzrastu. Želimo da u cijeli proces uključimo što više edukovanih trenera, koji će djevojčicama, a ima ih veoma talentovanih, pružiti najbolje moguće uslove za razvoj, a to nam je i glavni cilj”, naglasila je Pavićević.

UEFA Playmakers je projekat koji se organizuje u partnerstvu sa kompanijom Dizni, koja je kreirala najbolje i najpoznatije animirane filmove, nenadmašne junake i junakinje djetinjstva brojnih generacija.

Dizni je uticao da se prvi fudbalski koraci prave prateći njihove čarobne priče, kako bi se, simbolično, na taj način ušlo i u bajkoviti svijet fudbala.

Na festivalu u Baru učestvovale su djevojčice, njihovi treneri i mentori iz osam osnovnih škola: OŠ Luka Simonović – Nikšić, OŠ Radomir Mitrović – Berane, OŠ Njegoš – Spuž, OŠ Mileva Lajović Lalatović – Nikšić, OŠ Maksim Gorki – Podgorica, OŠ Dašo Pavičić – Herceg Novi, OŠ Marko Miljanov – Bijelo Polje, OŠ Mustafa Pećanin – Rožaje i OŠ Jugoslavija Bar, kao i iz sedam klubova – Breznica, Aleksandar, MKM, Zora, Borac, Spuž i Cvetex.

Klikni i komentariši

Ostavite komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Reklama
 

Ovo morate vidjeti

Više u Fudbal