fbpx
Pratite nas

Intervju

Upoznajte Nađu – odmalena je zavoljela fudbal, sa 14 otišla u inostranstvo, a danas je uzdanica reprezentacije

foto: FSCG

Naš ženski fudbal proživljava najljepše dane od formiranja nacionalnog tima, a nezamjenjivi dio reprezentacije je i Nađa Stanović. Fudbal je zavoljela kao djevojčica, a nije se libila ni da u ranim tinejdžerskim danima napusti Crnu Goru i karijeru krene da pravi u Poljskoj, gdje i danas sa uspjehom nastupa za Čarni Sosnovjec -najbolju ekipu u toj zemlji.

U razgovoru za Sportfem prisjetila se fudbalskih početaka, odluke da sa 14 godine ode u inostranstvo, a istakla je i da je očekivala dobre rezultate nacionalnog tima u tekućim kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo.

„Otkad znam za sebe željela sam da igram fudbal i bila zaljubljena u ovaj sport. Počela sam sa šest godina u ŽFK Palma u Podgorici, da bi nakon dvije godine trenirala sa dječacima iz svog sela. Trenirala sam sa Zetom kod Dragoljuba Đuretića, a potom u ekipi Soccera, gdje su me trenirali Mladen Lambulić i Dejan Roganović. Mnogo vremena provela sam sa tim ljudima i trenirala sa dječacima. Kada sam napunila 14 godina odlučila sam da odem u inostranstvo i izabrala Poljsku. Tu sam malo više od osam godina“, rekla je na početku razgovora Nađa.

Naša reprezentativka nosi dres ekipe Čarni Sosnovjec, koja brani duplu krunu osvojenu prošle sezone.

„U vrhu smo tabele ove sezone. Trudimo se da potvrdimo dobre rezultate iz prošle godine kada sam osvojili titulu i Kup Poljske. Ambicije su velike, ali neće biti lako ostvariti vrhunske rezultate jer je liga izuzetno jaka“.

Nađa je standardna u crnogorskoj reprezentaciji. Selektor Mirko Marić ima veliko povjerenje u nju, a nacionalni tim je u tekućim kvalifikacijama za Mundijal već upisao dvije pobjede u četiri utakmice.

„Igramo dobro i nadam se da ćemo tako da nastavimo. Iskreno, očekivala sam dobre rezultate. Mnogo se trudimo, mnogo radimo, pa je ovako moralo da bude. Smatram da je ovo početak pisanja istorije našeg ženskog reprezentativnog fudbala. Uvjerena sam da je mnogo toga pred nama“.

Poslala je poruku i djevojčicama da treniraju fudbal jer je ženski fudbal u usponu u cijelom svijetu.

„Neka slobodno djevojčice počnu da treniraju fudbal. Ne treba da se plaše, već da uživaju u ovom sportu. Mislim da je ovo pravo vrijeme jer ženski fudbal napreduju, ne samo kod nas, već u cijelom svijetu“, zaključila je Nađa Stanović.

Nađu i naše reprezentativke ćemo ponovo na djelu gledati 26. i 30. novembra kada će kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo nastaviti gostovanjima Malti i Azerbejdžanu.

Klikni i komentariši

Ostavite komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Reklama

Ovo morate vidjeti

Više u Intervju