Pratite nas

Tenis

Zastrašujuća ispovijest i priznanje bivše francuske teniserke

Bivša francuska teniserka Anželik Kauši (36) iznijela je zastrašujuće tvrdnje o njenom treneru iz djetinjstva Andrjuu Gedesu (55).

Ona je u teškoj ispovijesti kazala je da ju je silovao tri puta dnevno kada je preuzeo trenersku dužnost u mlađoj reprezentaciji Francuske.

Kauši je svjedočila pred istražnom komisijom koja je pokrenuta u julu da bi identifikovala “nedostatke unutar sportskih saveza, sportskog pokreta i sportskih organa upravljanja”.

Bivša igračica je otkrila da ju je Gedes silovao ukupno 400 puta u dvije godine.

Gedes je, inače, osuđeni silovatelj djece koji je 2021. godine osuđen na 14 godina zatvora zbog silovanja i seksualnog napada na četiri djevojke starosti između 12 i 17 godina.

Iako imena žrtava tada nisu bila otkrivena, Kauši je sada svjedočila do u detalj o tome kako ju je Gedes iskoristio.

Rekla je da je Gedes prisilio tada 12-godišnjakinju da održava seksualni odnos s njim.

Bivša igračica je otkrila da ju je natjerao da povjeruje da je to normalna praksa između igračice i trenera jer „provode dosta vremena zajedno“ .

„Proživjela sam najgore dvije sedmice u svom životu. Mnogo puta sam razmišljala o samoubistvu. Silovao me je tri puta dnevno. Bila sam u zatvoru, nisam mogla da izađem kada sam htjela, a poslije sam morala da ostanem na mjestu gde se to dogodilo“, kazala je nekadašnja teniserka.

Ona tvrdi da je Gedes imao podršku predsjednika teniskog saveza.

“U svijetu tenisa se znalo da njegovo ponašanje prema mladim djevojkama nije korektno. Kada se jedna djevojka požalila predsjedniku da se neprimjereno ponašao prema mladima verbalnim i fizičkim nasiljem, odgovor je bio ‘Da, ali on nam donosi titule’”, tvrdi Kauši.

Klikni i komentariši

Ostavite komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Reklama
 

Ovo morate vidjeti

Više u Tenis