fbpx
Pratite nas

Fudbal

Ženski fudbal na 2.000 metara: Durmitor stvara i igračice za reprezentaciju

Prve asocijacije za sportski Žabljak su, naravno, skijanje i zimski sportovi.

U tako maloj sredini, specifičnih klimatskih uslova, nije lako baviti se nekim drugim sportom na otvorenom, pritom još i kolektivnim, ali entuzijasti iz naše najsjevernije opštine godinama održavaju i podržavaju fudbal.

ŽFK Durmitor okuplja djevojčice sa Žabljaka i trudi se da im obezbijedi uslove da treniraju i napreduju.

“Djeca sa Žabljaka vole sport, nema ih previše, ali svi se bave nekim sportom. Naravno, zimski su najpopularniji, gotovo sve djevojčice koje su u našem klubu treniraju i skijanje. Takođe, naša djeca ne provode mnogo vremena na telefonima, na društvenim mrežama, što je lijepo, ali i neobično za današnje vrijeme”, kaže direktor kluba Vitko Španjević.

Cilj Durmitora, koji ima mlađe-kadetske selekcije, nisu titule i trofeji, već da se djevojčicama pruži šansa.

“Imamo saradnju sa većim i organizovanijim klubovima. Sve talentovanije djevojčice i dječake iz svih sportova sa Žabljaka uputimo u Pljevlja, Nikšić ili Podgoricu. Mi smo tu da najmlađima omogućimo da se bave sportom, a da najtalentovanijima pomognemo da nastave svoj put”, ističe Španjević.

Tim putem krenule su i dvije fudbalerke sa Žabljaka, članice kadetske reprezentacije Crne Gore, koja je nedavno izborila plasman u drugu rundu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

To su Anastasija Bulić, koja je počela da trenira fudbal sa pet godina, a koja trenutno igra za Danilovgrad, te golmanka Jovana Žugić, koja je još u Durmitoru.

“Veoma smo ponosni na to, iz tako male sredine imati dvije članice nacionalnog tima je velika stvar za nas”, kaže Španjević.

Sa djevojčicama u ŽFK Durmitor radi Ivana Božović.

“Konstantno na treningu imamo 12 djevojaka, povremeno ih dolazi još. Ima interesovanja, a s obzirom na to koliki je Žabljak, mislim da je velika stvar što imamo klub, što treniramo… Djevojčice vole fudbal, a to je najvažnije, iako je problem što su roditelji pomalo skeptični klada je riječ o ženskom fudbalu. Trudimo se da i to promijenimo”, kaže Božović.

Klikni i komentariši

Ostavite komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Reklama

Ovo morate vidjeti

Više u Fudbal