Pratite nas

Atletika

Novi biser iz Tare: Vesna Kljajević uzdanica CG atletike

FOTO AK Tara

Na Evropskom juniorskom prvenstvu u atletici, koje se u julu odražava u Jerusalimu, Crna Gora za sada ima samo jednog predstavnika sa normom – to je 16-godišnja Vesna Kljajević.

Atletičarka mojkovačke Tare je normu u bacanju kugle ispunila još prije godinu u Baru, hicem od 14,31 metar, zatim je sa impresivnih 14,51 metar još popravila svoj najbolji rezultat.

„Nadam se dobrom rezultatu na prvenstvu. Uprkos školskim obavezama treniram dva puta dnevno, a naporan trening na snazi i tehnici ne pada mi teško, pošto volim rad u klubu sa trenerima Markom i Danilom Ristićem“, kazala je Kljajević za Vijesti.

„Vesna je veliki radnik i izuzetno je talentovana. Pokazala je to rezultatima, jer među 10 je najboljih na svijetu prema tablicama WA. Očekujemo da će uskoro biti još takmičara sa normama u našem klubu“, kazao je Danilo Ristić.

Njegov otac Marko, osnivač kluba prepoznat je po evropskim i svjetskim juniorskim šampionima i medaljama, olimpijskim normama koje su osvajali atletičari i atletičarke ponikli u Tari..

„Važan je talenat, Vesna ga nesumnjivo ima, ali je bitnija disciplina i volja da se izdrže naporni treninzi. Ukoliko nastavi da u kontinuitetu tako vrijedno radi siguran sam i u uspjehe u seniroskoj konkurenciji. Bitna je sportska želja da se bude najbolji. Srećni smo što opet imamo nevjerovatno talentovanu generaciju – djecu koja vole da treniraju i napreduju. To je znak da će uskoro biti novih značajnih rezultata“, naglasio je Marko Ristić.

Klikni i komentariši

Ostavite komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Reklama

Ovo morate vidjeti

Više u Atletika