fbpx
Pratite nas

Rukomet

Bojana Popović: Vježbaćemo, rotirati i vjerujem – praviti rezultate

Slavlje nakon pobjede nad Slovenijom; FOTO RSCG/Stefan Ivanović

Dva meča, dvije pobjede nad Slovenijom, od koje su ne tako davno doživjele ubjedljiv poraz na šampionatu svijeta – dosta razloga za zadovoljstvo imaju „lavice“ na kraju EHF Euro kupa.

Crna Gora je večeras u Podgorici slavila 34:30, nakon što je prije četiri dana u Ljubljani bila bolja 33:28.

Do pobjede su došle ubjedljivom igrom u drugom poluvremenu, u kome su minus tri (15:18) pretvorile u vođstvo, koje je išlo i do osam razlike.

„U prvom poluvremenu smo imale previše defanzivnog naboja, izlazile smo na koga treba i na koga ne treba, a ostavljali pivota slobodnog. U drugom smo to riješili i sve je bilo bolje“, kazala je selektorka Bojana Popović.

Bile su to dobre provjere novog crnogorskog tima.

„Vidjele smo šta moramo da radimo, koje su rotacije moguće. Moglo je bolje, posebno u prvom dijelu, ali radićemo na svemu“, naglasila je Popović.

Evropsko prvenstvo je tek u novembru, Crna Gora je domaćin jedne grupe. Vremena ima dosta, provjera neće biti mnogo, a očekivanja su velika.

„Kroz ove utakmice dižemo formu igračicama, nekima nalazimo nove pozicije u timu. Treba da prihvate te uloge i da uživaju kada su u reprezentaciji. Ima dosta do Evropskog prvenstva, najvažnije je da budemo sve zdrave. Vježbaćemo, rotirati i vjerujem – praviti rezultate“, zaključila je Popović.

Klikni i komentariši

Ostavite komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Reklama

Ovo morate vidjeti

Više u Rukomet