fbpx
Pratite nas

Intervju

Darija je fudbal zavoljela zbog oca, a sada je dio reprezentacije koja piše istoriju

Crnogorski ženski fudbal prolazi kroz pravu renesansu posljednjih mjeseci, a jedna od djevojaka koja je skrenula pažnju sjajnim partijama u dresu nacionalnog tima je i Darija Đukić.

Zahvaljujući ocu Slobodanu, koji je bio fudbaler i trener, zavoljela je najljepšu sporednu stvar na svijetu.

„Sve se spontano izdešavalo. Moj otac je igrao dugo fudbal i bio je veoma dobar u tome, a kada sam ja počinjala on je uveliko bio trener. U ocu sam uvijek vidjela idola, jer je on uvijek bio, a i ostao nešto posebno za mene. Sve što se dešavalo imalo je veze sa njim, valjda sam uvijek htjela da ga impresioniram“, kaže Darija na početku razgovora za Sportfem.

Kada je počinjala da se bavi fudbalom, nije mnogo djevojčica krenulo njenim stopama, pa je na terenu bila sa dječacima.

„Često sam igrala fudbal sa drugovima iz naselja kao i iz škole i uvijek sam morala da se izborim jer je bilo pitanje mogu li da igram ili ne, jer sam žensko. Kada sam imala devet godina primijetio me je trener Rade Lutovac kod koga sam i odradila prvi trening sa pionirima Cveteksa i tu je sve počelo. Valjda sam od prvog dana znala da je to ono što želim. Igrala sam sa muškarcima do 11. godine, a kasnije se osnovala i ženska ekipa.“

Prije dolaska u Minsk, za koji sada nastupa, Darija je promijenila nekoliko klubova.

„Nakon dvije godine sam se registrovala za Ekonomist iz Nikšica kod trenera Zdravka Jaukovića koji mi je puno pomogao. U Ekonomistu sam provela najveći dio svoje karijere. Poslije Ekonomista sam nastupala za Borac iz Banja Luke, Crvenu zvezdu i Bardejov iz Slovačke. Dolazak u Minsk je veliki korak naprijed za mene. Zbog toga sam veoma srećna zbog dolaska u ovaj klub“.

Reprezentacija, čiji je Darija neizostavni član, trenutno igra najbolje od njenog formiranja. Na startu kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo su upisane dvije pobjede, nad Bosnom i Hercegovinom i Azerbejdžanom. To su ujedno i prvi trijumfi naših dama u zvaničnim mečevima.

„Za reprezentaciju nastupam devet godina. Prošla sam sve mlađe selekcije, a sada sam član sam A selekcije. Mislim da smo pokazale da možemo da igramo sa mnogim reprezentacijama i nadam se da ćemo do kraja kvalifikacija pokazati da vrijedimo. Upisale smo istorijske pobjede i sada je sve puno lakše“, ističe Darija i dodaje:

„Nemamo pritisak i u svaku utakmicu ulazimo maksimalno fokusirane. Imamo stručni štab koji nam je stalna podrška. Atmosfera nikad nije bila bolja.“

Priliku da ponovo na djelu vidimo naše dame imaćemo 26. i 30. novembra, kada će gostovati Azerbejdžanu i Malti u nastavku kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo.

Klikni i komentariši

Ostavite komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Reklama

Ovo morate vidjeti

Više u Intervju