fbpx
Pratite nas

Atletika

Djevojka od dva miliona dolara: Potpisan najveći ugovor u istoriji atletike

Na predstojećem Svjetskom prvenstvu u atletici, koje se održava od 15. do 24. jula u Oregonu (SAD), svijet će upoznati novu zvijezdu, a od danas i najveću komercijalnu atrakciju američke kraljice sportova.

To je Abi Stajner, 22-godišnja sprinterka, koja je u prvoj profesionalnoj trci, nakon završetka koledža Kentaki i izlaska iz NCAA programa, ostvarila drugi najbolji rezultat sezone na 200 metara.

Ona je nedavno, na američkim kvalifikacijama, tu dionicu trčala za 21.77, što je šesto najbolje vrijeme koje je ikada imala neka američka sprinterka.

Abi je imala uspješnu koledž karijeru, ali je prelaskom u profesionalne atletske vode postala i marketinški izazovna, pa je dobila najveći sponzorski ugovor u istoriji atletike – postala je zaštitno lice kompanije Puma, koja će joj isplatiti dva miliona dolara.

Prije tri godine, New Balance je platio 1,5 miliona dolara za ugovor sa Sidni Meklaflin, svjetskoj rekorderki na 400 metara sa preponama.

Abi Stajner se sada sprema za prvo veliko takmičenje i borbu sa elitnim sprinterkama sa Jamajke, koje predvodi najbrža žena današnjice Ilejn Tompson-Hera.

Klikni i komentariši

Ostavite komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Reklama

Ovo morate vidjeti

Više u Atletika