fbpx
Pratite nas

Fudbal

FK Breznica: UEFA nam je odobrila finansiranje projekta za djecu

Fudbalski klub Breznica je u novu godinu ušao sa novim projektom i partnerstvom.

Iz tabora šampiona Crne Gore ističu da je njihov projekat „Fudbal za društvenu koheziju i regionalnu saradnju” UEFA fondacija za djecu odobrila za finansiranje u 2022.godini.

Od 1227 aplikacija, koju su stigle na adresu Fondacije iz cijelog svijeta, 67 projekata je odobreno, a među njima se ove godine našao i FK Breznica.

„Projekat ima za cilj da kroz aktivnosti vezane za fudbal, djeci i mladima na sjeveru Crne Gore, i na tromeđi sa Srbijom i Bosnom i Hercegovinom, pruži priliku za sticanje društvenih i životnih vještina, podsticanje njihovog zdravog rasta i razvoja, kao i poboljšanje društvene kohezije i regionalne saradnje. Aktivnosti projekta biće usmjerene na edukaciju trenera i omladinskih lidera iz Crne Gore i susjedne Srbije i Bosne i Hercegovine, kako koristiti fudbal kao alat za uključivanje djece u inkluzivne, obrazovne i razvojne aktivnosti. Uz edukacijski seminar, planiramo i realizaciju inkluzivnih sportskih aktivnosti, dva festivala(turnira za dječake ) fudbala i turnir za djevojke (traficionalni)Ovim putem zahvaljujemo UEFA fondaciji za djecu na ukazanom povjerenju i podršci, te se nadamo da je ovo pocetak duge i uspješne saradnje“, saopšteno je iz Breznice.

Klikni i komentariši

Ostavite komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Reklama

Ovo morate vidjeti

Više u Fudbal