fbpx
Pratite nas

Intervju

Šećer koji igra fudbal: Andrea Janjušević ima i veliki talenat i zvučan nadimak

Ima talenat, a ima i zvučan nadimak. Zovu je Šećer, a ime joj je Andrea Janjušević, 18-godišnja fudbalerka.

„Nadimak mi je dala nastavnica u osnovnoj školi, koja me je i povukla na fudbal. Ostao je. Naravno da mi prija što me tako zovu, neobično je u svakom slučaju“, kaže mlada Nikšićanka za Sportfem.

Neobičan nadimak, a u Crnoj Gori fudbal je još neobičan sport za djevojčice. Andrea je sa 12 godina počela da trenira.

„Prvo su to bila školska takmičenja, a zatim sam se ozbiljno posvetila fudbalu, u Ekonomistu. Nisam probala nijedan drugi sport, fudbal je uvijek bio u prvom planu i napravila sam pravi izbor. Uvijek sam nekako bila u društvu sa dječacima, tako da mi je fudbal bio, na neki način, i okruženje“, priča Andrea.

Sport je uvijek pravi izbor za mlade ljude, kaže Andrea.

„Ja sam uvijek imala podršku roditelja u odluci da se bavim fudbalom, to mi je bilo jako važno“.

Malo po malo, trening po trening, i stigla je do nacionalnog tima, a prošla je sve selekcije.

„To je neopisiv osjećaj, to nije fraza. To je nešto što se riječima ne može opisati i svaki put je tako kada dobijem poziv. Igrala sam za kadetsku, sada sam u omladinskoj konkurenciji, a upisala sam već i dva nastupa za najbolji tim. Da mi je neko rekao da će to da se dogodi – ne bih vjerovala, ali da sam željela – to mi je bila najveća želja“.

Treninzima u klubu, kao i na čestim okupljanjima nacionalnih timova, Andrea ističe da konstantno napreduje.

„Vidi se to, zadovoljna sam kako se razvijam kao igračica. Prezadovoljna sam i kako naše selekcije napreduju, prošla godina je bila zaista sjajna, a dobri rezultati su posljedica dobrog rada, predanog rada, naše posvećenosti…“.

U svojoj generaciji je jedan od lidera, a u seniorskoj reprezentaciji jedna od mlađih.

„Atmosfera je uvijek sjajna, iako postoji razlika u godinama, koja se, međutim, ne vidi u našem međusobnom odnosu. Naravno da se najviše družim sa djevojkama sa kojima sam dugo zajedno u selekciji. Od iskusnijih igračica imamo veliku pomoć, a Slađa Bulatović je prava kapitenka. Uvijek je tu za nas mlađe, šta god nam treba“, kazala je Andrea.

Ambicije su joj, kaže, da vrijedno radi i trenira, da ide dan za danom, a ističe da će biti posvećena i ubuduće, kao što je i od prvog dana.

„Volim fudbal, donio mi je mnogo lijepih trenutaka, želim da ih bude još više“, zaključila je Andrea Janjušević, zvana Šećer.

Ovaj tekst je dio projekta finansiranog kroz Fond za pluralizam Ministarstva javne uprave, digitalnog društva i medija

Klikni i komentariši

Ostavite komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Reklama

Ovo morate vidjeti

Više u Intervju