Pratite nas

Fitnes & Zdravlje

Jedite ukusnu hranu i ostanite vitki tokom ljeta

Tokom ljetnjih mjeseci neophodno je dodatno voditi računa o ishrani zbog visokih temperatura.

Sigurno se pitate, šta je toliko posebno u vezi ljetnje ishrane? Pa, ukoliko napravite pametan izbor, on vam može pomoći da budete vitki i zdravi cijelo ljeto.

Iako je istina da su ljudi fizički aktivniji tokom ljeta, ne mora da znači da ljeto podrazumijeva više vježbanja kako biste ostali u super formi. Nutricionisti smatraju da ukoliko pažljivo birate i planirate svoje obroke, nema razloga za brigu. Dakle, možete uživati u najukusnijim obrocima, pripremljenim s ljubavlju, bez imalo griže savesti.

Hrana preporučljiva za ljeto sadrži punoću ukusa i izuzetno visok procenat vitamina, minerala i drugih esencijalnih hranljivih materija.

U ljetnjim mjesecima, posljednja stvar koju želite je da stojite pored vrelog šporeta i pripremate supe. Iako je jasno koliko je povećan unos tečnosti važan za pravilnu hidrataciju organizma tokom ljeta, postoji mnogo lakše i jednostavnije rješenje. Idealan miks povrća i zdravih sastojaka ih čini laganim, ali ukusnim obrocima. Zbog njihove savršene teksture, nema dileme da su idealan obrok u vrelom ljetnjem periodu.

Specijaliteti od piletine su još jedan odličan izbor, koji nikoga ne ostavlja ravnodušnim. Pileće meso je uvijek preporučljivo, tokom svakog godišnjeg doba. Prepuno je proteina, a sadrži malo kalorija, masti i ugljenih hidrata. Ukoliko ih kombinujete sa povrćem, dobićete prave ljetnje ukuse sa puno antioksidanasa.

Upravo tu nalazi mjesto grilovano povrće savršen dodatak svakom jelu. Savršen miks tikvica, plavog patlidžana, šampinjoni, paprika, čeri paradajza i maslinovog ulja je idealan za vrele ljetnje dane. Razlog za to je minumum kalorija, nula masnoće i holesterola i visok procenat vitamina C.

Još jedno savršeno ljetnje jelo su lagane salate, hranljivi a zdravi obroci koji se pokazuju idealnim izborom za ovo doba godine. Sadrže puno vitamina i proteina, koji veoma pozitivno utiču na vaše zdravlje. Osim što će ove salate zadovoljiti vaš apetit, takođe će vam pomoći da ostanete u dobroj formi. A svi znamo koliko nam je to bitno u toku ljetnjih mjeseci.

Ne zaboravimo riblje specijalitete, jer je dobro poznato koliko je meso ribe zdravo i neophodno našem organizmu.

Klikni i komentariši

Ostavite komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Reklama

Ovo morate vidjeti

Više u Fitnes & Zdravlje