fbpx
Pratite nas

Atletika

Još dvije norme za crnogorske atletičarke za prvenstvo Balkana

Nakon što je prvog dana šampionata Crne Gore ostvarila normu za prvenstvo Balkana za bacanju diska, Kristina Rakočević je uspjela da obezbijedi rezultat i za nastup u disciplini bacanje kugle.

Atletičarka Jedinstva ostvarila je u Baru rezultat 13,86, dok je drugoplasirana Vesna Kljajević iz Tare sa 13,02 takođe ispunila normu za balkanski šampionat. Bronzanu medalju osvojila je druga takmičarka Tare Aleksandra Zejak.

Novu pobjedu ostvarila je Slađana Pejović, koja je poslije trijumfa na tri kilometra, bila najbolja i na pet.

Srebrna je bila Rada Miladinović iz Pogoričkog maratona, a bronzana Marija Živković iz Lima.

U trci na 200 metara najbolja je bila Maša Bubanja iz Lima ispred Mie Milašinović takmičarke Sanje i Marine Semenove iz Mornara.

Na 800 metara pobijedila je Marija Živković iz Lima, a slijedile su je Vesna Pavlićević iz Podgoričkog maratona i Dejana Mašanović iz Sanje.

Vesna je prvog dana prvenstva osvojila zlato na 1500 metara.

Na 400 metara sa preponama Nevena Dobrašinović iz Lima je slavila ispred Ivone Drašković iz Lovćena, dok je u štafeti 4×400 metara prvo mjesto pripalo ekipi Sanje, drugu poziciju osvojio je tim Jedinstva, a treći je bio Lovćen.

U skoku uvis Ana Bošković iz Tare je trijumfovala ispred Irene Bošković iz istog kluba i Anđele Drobnjak, koja dolazi iz Jedinstva.

Ljiljana Matović iz Dionisa pobijedila je u skoku u dalj, druga je bila Anabela Mujović iz Sanje, a treća Anđela Drobnjak iz Jedinstva.

U bacanju koplja Ana Bošković iz Tare pobijedila je ispred Darinke Đuričković, takmičarke Mornara i Vesne Kljaević iz Tare.

Klikni i komentariši

Ostavite komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Reklama

Ovo morate vidjeti

Više u Atletika