fbpx
Pratite nas

Odbojka

Krunić novi selektor naših odbojkašica

Milorad Krunić

Milorad Krunić novi je selektor naših odbojkašica, saopšteno je iz OSCG.

On će na klupi naslijediti Nikolu Masoničića, koji zbog obaveza u Saudijskoj Arabiji nije mogao da ostane na toj poziciji.

„Prošle godine sam potpisao dvogodišnji ugovor sa Al Hilalom iz Sudijske Arabije uz dogovor sa klubom da mogu da budem i selektor. Nažalost, zbog pomjeranja početka sezone u Saudijskoj Arabiji (15. septembar), klub insistira da početkom avgusta krenemo sa pripremama i nema razumijevanja za kašnjenje od mjesec dana. Saopšteno mi je da bi eventualni raskid ugovora bio moguć jedino uz obeštećenje. Želim da se zahvalim čelnicima OSCG, prije svega predsjedniku Cvetku Pajkoviću, na šansi koju mi je pružio da skoro četiri godine budem selektor seniorske reprezentacije. Trudio sam se da svojim radom opravdam povjerenje. Želio bih i da se zahvalim kompletnom stručnom štabu na maksimalno profesionalnom odnosu i, naravno, igračicama, koje su uvijek bez pogovora odrađivale što smo od njih tražili. Takođe bih poželio sreću cjelokupnom timu u predstojećim kvalifikacijama, uz želju da će se kvalifikovati za Evropsko prvenstvo, što svakako igračice i Savez zaslužuju”, kaže se u dopisu koji je OSCG dostavio Masoničić.

Krunić je rođen 9. marta 1981. u Ljubinju.

Trenersku karijeru počeo je 2002. u Ljubinju, gdje je osvojio juniorsko prvenstvo RS i BiH. Karijeru je nastavio u Srbiji, gdje je sa ekipom Novog Sada osvojio Vojvođansku ligu 2005, sa ekipom Mladosti treću ligu 2007. i sa ekipom Dunav Volley 2010. Drugu ligu. Od 2012. do 2016. radio je u Hrvatskoj seniorskoj reprezentaciji kao pomoćnik i osvojio drugo mjesto u Evropskoj ligi 2013. i plasman na EP 2015. Od 2013. vodio je OK Marina Kaštel i u devet sezona igrao 12 seniorskih finala i osvojio pet trofeja.

U sezoni koja je iza nas osvojio je Kup Hrvatske i igrao finale plej-ofa. Odbojkaški klub Herceg Novi, koji je nedavno izborio plasman u Prvu ligu Crne Gore za odbojkašice, izabrao je Krunića kao dugoročno rješenje na poziciji trenera.

Klikni i komentariši

Ostavite komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Reklama

Ovo morate vidjeti

Više u Odbojka