fbpx
Pratite nas

Fudbal

Marić: Činimo sve da djevojke napreduju iz dana u dan

foto: FSCG

Mirko Marić je krajem 2017. godine dobio ponudu Fudbalskog saveza da preuzme žensku reprezentaciju.

Prihvatio je poziv predsjednika Saveza Dejana Savićevića, napustio muški fudbal i nije se pokajao.

„U startu mi je bilo sve neobično, prvih pola godine dok nijesam pohvatao konce i uklopio se u sve. Ali navikao sam se, sada ide mnogo lakše. Snalazim se vrlo dobro, shvatio sam što je poenta i što treba raditi. Tačno je da su ovo još pionirski koraci iako reprezentacija postoji od 2012, treba još mnogo vremena i rada da bi se napravio neki rezultat. Zaista nije iz kurtoazije, ali moram da naglasim da imam divan stručni štab, koji radi kvalitetno i mnogo mi je pomogao u radu. Zajednički pokušavamo da radimo što bolje, da ove djevojčice i djevojke budu bolje iz dana u dan, iz treninga u trening“, rekao je Marić za Pobjedu.

U tekućoj sezoni u prvoj ligi takmiče se samo četiri ekipe.

„U čitavoj bazi igračica, od selekcije do 15 godina do seniorske, gravitira oko 100 igračica. Sve ih znamo imenom i prezimenom. Dobro je što ih ovaj stručni štab poznaje sve, od najmlađih do najstarijih, to što imamo pokušavamo da sačuvamo. Ako se poslije pobjede nad BiH pojavi pet novih igračica na našim terenima, to će biti uspjeh za nas, a da ne kažem sedam, osam, do deset. Vodimo računa o svakoj fudbalerki, trudimo se da im pružimo sve što možemo sa naše strane da bi zavoljele fudbal i kasnije sazrele, da se pojavi neka ,,nova“ Slađana Bulatović, Armisa Kuč, Darija Đukić, ili kao što je bila Marija Vukčević.“

Crna Gora je prošle sedmice pobjedom u Zenici ostvarila prvi trijumf u zvaničnim mečevima. Uslijedio je poraz od Rusije, a sada se u našem taboru okreću oktobarskim utakmicama protiv Azerbejdžana i Malte u Podgorici.

„Naše mišljenje je da smo Azerbejdžan, Malta i mi približnog kvaliteta, da možemo da uzmemo još koji bod, ali ne bih volio da se stvori slika da moramo da pobijedimo bilo koga. Za nas je svaki bod bitan, lijepo je što smo pobijedili, ali moramo ići korak po korak. Nije razočaranje ni ako izgubimo od Azerbejdžana, ali sve ćemo uraditi da odigramo najbolje što možemo“, istakao je Marić.

Klikni i komentariši

Ostavite komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Reklama

Ovo morate vidjeti

Više u Fudbal