fbpx
Pratite nas

Ostali Sportovi

Marija, Bojana, Milena – tri mediteranske gracije

Crnogorski olimpijski tim se sa Mediteranskih igara u Oranu vratio sa sedam medalja, od kojih su tri osvojile naše sportistkinje.

Zlato je pripalo Mariji Vuković, koja je slavila u skoku u vis i opravdala ulogu favoritkinje, skokom od 192 centimetra.

Marija je došla po najsjajnije odličje, ispunila je cilj i Crnoj Gori donijela prvo mediteransko zlato od 2013. godine, kada je prvi u džudou bio Srđan Mrvaljević.

Njoj sada predstoje završne pripreme za nastup na Svjetskom prvenstvu u Ostinu (SAD), gdje je čeka najjača konkurencija i gdje želi da leti preko 195 centimetara, što je njen najbolji rezultat ove sezone.

I dok je Marija rezultatima bila najozbiljnija kandidatkinja za medalju, bokserka Bojana Gojković je potvrdila raskošni potencijal i statu velikog talenta, crnogorske nade za Pariz 2024. i mnogo dalje.

U prvom seniorskom nastupu u karijeri, u kategoriji do 54 kilograma, Bojana je došla do srebra, prikazavši sjajnu boksersku tehniku i vještinu, kao i stav velike sportistkinje, iako joj je samo 18.

Do finala je pobijedila Nikolinu Ćaćić iz Hrvatske, učesnicu Olimpijskih igara u Tokiju, zatim alžirsku takmičarku Fatmu Abdelkader Heđalu, da bi u finalu, u ravnopravnoj borbi, na poene poražena od šampionke svijeta Turkinje Hatidže Akbaš.

Pred Bojanom je velika budućnost, nema sumnje…

Prvu medalju za Crnu Goru u Oranu osvojila je još jedna mlada sportistinja – karatistkinja Milena Jovanović, koja je u kategoriji +68 došla do finala, efektnim pobjedama nad Egipćankom Melinom Okilom,  Španjolkom Marijom Tores i Tunižankom Čehines Jemi.

U finalu je imala prednost nad Grkinjom Kirjaki Kidonaki sve do desetak sekundi prije kraja, kada je njena rivalka osvojila dva poena i ugrabila zlato.

Ali, što važi za Bojanu, važi i za Milenu – pred njom je budućnost, ima samo 19 godina…

Klikni i komentariši

Ostavite komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Reklama

Ovo morate vidjeti

Više u Ostali Sportovi