fbpx
Pratite nas

Atletika

Marija Vuković cilja zlato u Alžiru: U dobroj sam formi, znam da mogu još bolje

Marija Vuković ne krije – prihvata ulogu favoritkinje na Mediteranskim igrama u Oranu.

U Alžir je došla sa boljim rezultatima od svih rivalki, u konstantnoj formi, sa visinama od preko 195 centimetara.

Ali, iskustvo ju je naučilo da bude maksimalno fokusirana, te da balansira između samopouzdanja i opreza.

„Tu je nekoliko djevojaka koje skaču preko 190. Dvije Grkinje, dvije Francuskinje… Po rezultatima, ulazim kao favoritkinja, ali sve je moguće. Juče je u muškom skoku u vis pobijedio Alžirac, za koga nikada nisam čula. Nadam se da ću biti u fokusu i da ću iskoristiti dobar momenat u kome se nalazim“, kaže Marija.

Ovo su njene druge Mediteranske igre, debitovala je 2009. godine u Peskari.

 „Drago mi je što, nakon Tokija, mogu opet da predstavljam COK i našu državu. Spremna sam da dam maksimum i vjerujem da će to biti dovoljno za ono što želim“.

Marija je godinu počela četvrtim mjestom na Svjetskom dvoranskom prvenstvu, dok je na mitinzima na otvorenom do sada bila stabilna, sa visinama od 195 centimetara, koliko je preskočila i nedavno na Dijamantskoj ligi u Parizu.

„Nekako se više toliko ne radujem kada preskočim te visine, koje sam godinama ‘jurila’, jer mislim da mogu mnogo više. Bilo bi lijepo ove godine, ili ovdje ili na Svjetskom i Evropskom prvenstvu, da dođem do novog ličnog rekorda, pa i do tih ‘famoznih’ dva metra. Ali, srećna sam, jer sam u formi i sve ide kako treba“, kaže Marija, kojoj je lični rekord 197 centimetara.

Nakon Orana, Mariju čeka Svjetsko prvenstvo u SAD, pa šampionat Evrope u Minhenu.

„Sada sam konstantno na tom nivou, u vrhu sam po listama i tako idem na takmičenja. To je i obaveza, ali i olakšavajuća okolnost. Nadam se da će glava biti ‘namještena’ i da ću pokazati ono što mogu“.

Klikni i komentariši

Ostavite komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Reklama

Ovo morate vidjeti

Više u Atletika