fbpx
Pratite nas

Fitnes & Zdravlje

Paola Antonini – djevojka sa protezom: Između nesreće zauvijek i zahvalnosti što nisam mrtva, izabrala sam ovo drugo

„Mogu li imati snage da promijenim stvari koje mogu promijeniti, strpljenje da prihvatim stvari koje ne mogu promijeniti“.

Tom izrekom se vodila Paola Antonini, 26-godišnja brazilska manekenka i fitnes instruktorka, koja je u automobilskoj nesreći izgubila nogu.

Danas je njen osmjeh toliko blistav da ni ne obratite pažnju na to da ima samo jednu nogu.

Paola je Božić 2014. provodila sa porodicom u Belo Horizonteu, glavnom gradu brazilske države Minas Žerais, i razmišljala kako da počne 2015.

Rio je udaljen 500 kilometara, pa su Paola i njen tadašnji vjerenik, odlučili da tamo dočekaju Novu godinu s prijateljima.

I taman kad su bili blizu Rija, u njihov automobil udarilo je drugo vozilo. 

Udes je bio stravičan.

Bolnica, 14 sati je trajala operacije i, kada se probudila, lijeve noge više nije bilo. Da bi joj spasili život, ljekari su izvršili amputacija neposredno ispod koljena, ali zbog infekcija morala je i druga – iznad koljena.

„Između nesreće zauvijek i zahvalnosti što nisam mrtva, izabrala sam ovo drugo“. 

Tako je Paola odlučila da počne svoj drugi život fizioterapijom i sa puno snage i volje. I nikada nije zaboravila neizmjernu ljubav prema životu. 

„Moji ožiljci pričaju moju priču“.

“Jadna, tako lijepa djevojka“ komentar je koji je na početku Paola dobijala na društvenim mrežama. 

„Nikada se nisam osjećala manje privlačnom zbog gubitka noge. Jednostavno sam vidjela ljepotu na drugačiji način nego prije”.

Lijepa Brazilka nikada se nije „posramila“ svoje proteze, nikada nije prestala da oblači mini-suknje i kratke pantalone. 

Paola ima tri različite proteze, a jedna je posebno za trčanje, jedna samo za more.

Sa vjerenikom, koji je bio s njom u automobilu, ostala je u vezi još tri godine. Paola je tada upoznala brazilskog sportistu, kanuistu Pedra Gonsalveša, s kojim je i danas u vezi i čiji je personalni trener.

Danas je Paola primjer snage i čvrstine za sve ljude koji je prate na društvenim mrežama. Na Instagramu ima 2,8 miliona pratilaca.

 Ona je zaista model – za sve one ljude koji su imali fizičku ili unutrašnju traumu i u njoj nalaze hrabrost da se suoče sa životnim teškoćama.

Klikni i komentariši

Ostavite komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Reklama

Ovo morate vidjeti

Više u Fitnes & Zdravlje