Pratite nas

Rukomet

Selektorka o izostanku Milene Raičević: Volim je, ali se izgubilo povjerenje između nas

foto: RSCG

Glavna tema prvog dana priprema naše ženske rukometne reprezentacije za Svjetsko prvenstvo bila je odluka selektorke Bojane Popović da ne pozove Milenu Raičević.

Ističe da je u posljednjih mjesec izgubljeno povjerenje između njih dvije i to je razlog zbog kojeg srednji bek neće biti sa „lavicama“.

Izvjesno je da je do problema došlo nakon odluke Milene Raičević da tuži ŽRK Budućnost Bemax zbog neisplaćenih zarada iz sezone 2020/21. tokom koje nije igrala jer je bila u drugom stanju, nakon čega je klub suspendovao do okončanja sudskog postupka i proslijedio u filijalu, tim Rudara.

„Ja sam selektor i neko ko sastavlja spisak razmišljajući šta je u određenom momentu najbolje za reprezentaciju. Na spisku su djevojke u koje najviše vjerujem, a povjerenje je osnovna stvar u sportu. Nemam ništa protiv Milene, mislim da je moja odluka profesionalna i u ovom trenutku smatram da ove djevojke mogu da odigraju bolje jer je povjerenje mnogo veće. To povjerenje se izgubilo u posljednjih mjesec dana zbog svega što se dešavalo“, rekla je Bojana Popović.

Ne smatra da je Milena Raičević izbačena iz nacionalnog tima.

„Milena je dala mnogo reprezentaciji, to niko ne poriče, niti kaže da je ona izbačena iz selekcije. Samo sam u ovom momentu da je saradnja zbog nepovjerenja koje je nastalo nemoguća. Bolje da budem iskrena i da to na vrijeme uradim. Ovo je moja odluka i moja odgovornost. Nismo se čule“, istakla je legendarna rukometašica i dodala:

„Milenu volim, ona će sigurno da nastavi da radi i trenira, ali ja trenutno nemam povjerenje, komunikacija bi bila nemoguća zbog svega što se desilo.“

Svjetsko prvenstvo počeće 29. novembra, a Crna Gora je u grupi sa Kamerunom, Paragvajom i Mađarskom.

Klikni i komentariši

Ostavite komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Reklama

Ovo morate vidjeti

Više u Rukomet